diumenge, 6 de març del 2011

Bescuit per pastissos

Hola a tots i totes!
Avui és un dia molt emocionant.
Diumenge passat vam celebrar el 56 Aniversari del meu pare i vam fer un Pastís Cremós de 'Dulce de Leche'. Ara toca doncs penjar-ne la recepta, la foto i que valoreu el resultat però previament introdueixo la recepta del Bescuit, que alhora ens servirà per futures receptes.
Respecte el pastís, reconec que hem de treballar la decoració, se'ns nota que encara som principiants però el resultat va ser un pastís lleuger, gens empalagós que fins i tot, el meu crític gastronòmic més exigent, l'Albert, va aprovar amb nota alta.

Aquest bescuit és molt senzill de preparar però alhora és molt 'resultón'. Jo l'utilitzo tot sovint quan haig de preparar un pastís o simplement, necessitem un berenar.
Si l'utilitzeu per 'berenar' admet múltiples variacions, per ex.: podem substituir el iogurt per un de maduixa o qualsevol altre gust, o afegirir-hi panses, coco ratllat, nous picades, o fins i tot un polsim de canyella, etc... com veieu, canviant un ingredient obteniu un bescuit completament diferent, d'aquesta manera sempre tindreu un berenar diferent! Pel que fa a les mesures, entre parèntesis us indico l'equivalent de la mesura en 'gots de iogurt' per si utilitxeu el got de iogurt per mesurar els ingredients.

Aquesta recepta me la va explicar l'Amalia i jo n'hi dic, Bescuit Amalia.

Bé, us indico la recepta base i vosaltres innoveu en funció de les vostres preferències. Ja m'explicareu el resultat!
    
Ingredients:
  • 3 ous
  • ratlladura de llimona
  • 1 iogurt natural
  • 80 gr d'oli (1/2 got de iogurt)
  • 230 gr de sucre (2 gots de iogurt)
  • 250 gr de farina de reposteria (3 gots de iogurt)
  • 1 sobre de llevat Royal de 16 grs (2 si són petits).
Preparació:
  • Barregem el iogurt amb el sucre. 
  • Afegim els ous, un per un. 
  • Poc a poc afegirem l'oli i ho barregem bé fins que ens quedi una barreja un xic densa.
  • Incorporem la farina tamissada poc a poc, no afegirem la següent cullerada fins que l'anterior no estigui perfectament lligada i sense formar gromolls.
  • Llavors incorporarem el llevat i deixarem la massa repossar mitja hora abans de coure al forn.
  • Engrasar un motllo, aboquem la barreja anterior i courem al forn uns 30-40 min en funció de la velocitat de cocció del vostre forn.
  • Personalment, m'agrada molt i utilitzo habitualment el motllo per fer bescuits del Lekue, amb el plat de ceràmica i la silicona al voltant que es desmunta.
  • Sobretot no obriu el forn a mitja cocció, com segurament ja sabreu es 'desinflaria' la massa que lleva al coure. Passats els primers 30 min, podeu punxar amb un escuradents. Si surt sec és que el nostre bescuit és cuit, sense voler ens ha sortit un rodolí!! si és moll, haureu de deixar-lo una estona més.
  • El deixeu repossar i quan estigui completament fred el podem 'retallar' per prepara el nostre pastís.
  • Tallarem finament la costra de fora i la de dalt del bescuit. Podem fer dos o tres talls horitzontals segons l'alçada que hagi pres al coure. Jo normalment opto per fer un tall amb un únic farciment quan millori la decoració, i tingui més traça, probaré a fer-ne dos :)-
    Ja teniu el vostre bescuit llest per donar volada a la vostra imaginació i crear el vostre pastís.

    1 comentari: