dissabte, 17 de març del 2012

Chocolate Angel Food Cake

Ja som de nou aquí!
Avui us porto una altra d'aquelles receptes... com dir-ho: Espectaculars, Celestials!
Adivineu d'on l'he tret? Doncs com no podia ser de cap altra manera, de 'El Rincón de Bea'.
Ja sé que en altres ocasions us he dit però penseu que és un blog espectacular i val la pena que hi doneu un cop d'ull.
En aquests cas no us quedarà més remei que fer-ho per que no val la pena reproduir allò que ella descriu tan bé i amb aquest luxe de detalls.
Us indico els ingredients i els passos més bàsics. Si us bé de gust ampliar coneixements, accediu a l'enllaç anterior.
Ingredients:
9 clares d'ou
1/4  culleradeta de sal
1     culleradeta de cremor tàrtar (opcional, ens ajuda a montar les clares)
200 gr de sucre blanc
2     cullerades de vainilla líquida
75   gr de farina tassimada
40   gr de cada pur tamissat (Valor 70% cacao)
Nota: Si no el voleu fer tan intens i voleu conseguir un aroma a xocolata més suau, jugueu amb la proporció de farina i cacao, és a dir, la suma de farina i cacao són 115 gr d'ingredient sòlid, per tant, si decidiu afegir 20 gr de cacao, haureu d'incorporar 95 gr de farina.
Preparació:
Precalentar el forn a 170º.
Mentre prepararem el nostre bescuit que utilitza el motllo especial de les potetes d'alumini per poder-lo possar a refredar cap per avall. Sinó el teniu també el podeu fer però a l'hora de deixar-lo refredar 'cap per vall' ho fareu sobre dues ampolles.
Tamissem els ingredients secs i els reservem.
Amb l'ajuda de la batedora, montarem les clares amb el cremor tàrtar i la sal.
Jo faig servir la Kitchenaid, sinó la teniu no passa res, però en el cas que la tingueu pugeu la velocitat a 2-3 fins que les clares hagin montat.
Sense parar la màquina, a velocitat 2 afegirem el sucre, 'sin prisa pero sin pausa'.
Comprovarem qu e les clares estan realment montades a punt de relleu i afegirem la vainilla líquida.
Ara amb l'ajuda d'una espàtula de silicona, afegirem els ingredients secs (farina i cacao) a cullerades. Ho farem molt suaument per tal que no s'abaixin les clares i repetirem el procés fins tenir tots els ingredients ben incorporats.
Incorporem la massa al motlle d' 'Angel Food Cake' i l'aboquem amb cura per que les nostres clares es mantinguin suficientment fermes.
Introduir al forn uns 40 minuts sense obrir la porta en cap moment. 
La Bea ens recomana que passat aquest temps, punxem un excuradents al centre per comprovar que estigui cuit correctament. En cap cas, hauriem de necessitar més de 50 minuts.
Treiem el motllo del forn i el deixem refredar 'cap per abaix' durant 1 hora, passat aquest temps desmotllem, així evitarem que el bescuit agafi humitat. 


Aquesta és la part de dalt del bescuit, com no és del tot maco, li donarem la volta i ens farà de base.
Com no va durar sencer ni 5 minuts, no vaig poder fer una foto millor del tall però era molt flonjo!
Aquesta serà la presentació definitiva. Un bescuit alt i esponjos!
Consells de la Bea (reproduim literalment del seu bog):

Es preferible que el molde sea de aluminio. En su defecto un molde de tubo que no sea antiadherente. El molde no deberá tener ni pizca de grasa, para que así la masa pueda “agarrarse” a las paredes y subir. Por tanto no lo debemos engrasar con mantequilla.El Angel Food Cake necesita enfriar boca abajo, así que tan pronto saquemos el molde del horno, le debemos dar la vuelta colocado sobre sus patitas. Las proteínas del huevo que le dan al cake su altura se endurecerán cuando enfríen. Si no le damos la vuelta desinflarían el cake. 
Desmoldar pasada 1 hora, pero no más, de lo contrario se humedecería.
El cremor tártaro se utiliza principalmente para estabilizar las claras.
Si no podemos conseguir un molde especial con patitas, tener a mano una botella de vino o similar, para poder darle la vuelta al molde mientras enfría.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada