dissabte, 3 de març del 2012

Rainbow Cake

Quan vaig veure aquesta recepta vaig tenir clar, molt clar, que havia d'estar inclosa al meu receptari personal.
L'he obtingut del blog de la Bea, que ja sabeu com m'agrada i del que ja he fet diverses receptes.
Si teniu una estona, passeu i doneu-hi una ullada. És un blog amb moltes receptes i amb molt bones fotografies.
Respecta aquesta recepta i anant al grà, estavem tan impacients per clavar-li el dent que no ens vam preocupar que les fotografies haguessin quedat del tot bé. Error!!!! tanta feina per que amb prou feina ens llueixi.... No pot ser, haurem d'apendre'n!


Ingredients:
270 gr. farina de tot us
  30 gr. Maizena
1 cullerada de llevadura química
1/2 culleradeta de sal
300 ml. buttermilk *
135 gr. clares ( aprox. 4 clares)
225 gr. sucre blanc
125 gr. mantega sense sal
Extracte de vainilla al gust
Colorant en gel o pasta
Nata per montar mínim 35% matèria grassa
Preparació:
Precalentar el forn a 170º.
Engrassar els motlles de 18 cm. i folrrar la base amb paper de forn.
Tamissar  els ingredients secs, si ho fem dos cops, millor que un (la farina, farina de blat, la llevadura i la sal). Reservem.
Batrem el buttermilk, les claras i l'extract de vainilla. Reservem.
Batre la mantega i el sucre durant aproximadament uns 3 minuts, veureu que blanquejarà i quedarà una barreja suau i molt cremosa.
El següent pas és important de seguir-lo curosament. Afegirem una tercera part dels ingredients sòlids i  els alternarem amb els líquids progressivament fins que que els haurem integrat tots.
El següent pas serà tenyir la massa. Per que ens fassi bon efecte hem d'intentar que els bescuits tinguin el mateix gruix, per aquesta raó pessarem la massa i en farem tantes parts iguals com col.lorants utilitzem. En el meu cas van ser 4 masses iguals. A cada  massa incorporem unes gotes de col.lorant fins aconseguir el color que volem. A aquest pas val la pena dedicar-li uns minuts per aconseguir colors uniformes.
Haurem de fornejar capa per capa vigilant per que no hauria de trigar més de 10-12 min a coures.
Deixar refredar i decorar al gust. En el meu cas va ser nata montada.

* El buttermilk és una beguda tipus iogurt que es troba fàcilment al Lidhl.
Sinó teniu possabilitat de conseguir-ne podeu fer-lo a casa de la següent manera:  Barrejar 1 cullerada de suc de llimona o vinagre blanc a 250 ml. de llet i deixar-ho repossar durant 10 minuts a temperatura ambient. 


Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada